Как може да се разчете днешната лидерска среща между ГЕРБ-СД и

...
Как може да се разчете днешната лидерска среща между ГЕРБ-СД и
Коментари Харесай

Експертите: Вратата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ все още е отворена

Как може да се разчете  днешната лидерска среща сред ГЕРБ-СД и ПП-ДБ? Този въпрос разискаха в ефира на bTV политологът Румяна Коларова и специалистът по политически връзки Иво Инджов.

„ Това е една първа стъпка, която никога не ни взема решение казуса. Виждаме, че вратата не е затворена. Все още не сме стигнали до обстановката на невъзможност, която сме виждали при предходните парламенти “, разяснява тематиката Румяна Коларова.

„ Възраждане “, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ се дефинираха като съпротива, а Българска социалистическа партия ще реши след съвещание на националния орган на партията

Според нея след днешните договаряния сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се вижда „ една ясно дефинирана отстъпка, която прави ГЕРБ при избрани условия “.  

„ На този стадий има късмет за съставянето на постоянен кабинет в границите на актуалното държавно управление. Очевидно се търсят някакви взаимни отстъпки, без да е ясна формулата. На ход са ГЕРБ, които са носители на първия мандат и би трябвало безапелационно да обяснят, за какво не биха положили старания за сформиране на държавно управление “, сподели от своя страна и Иво Инджов.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще внесат и първите законопроекти в Народното събрание, стана ясно на брифинг на ГЕРБ

Румяна Коларова напомни, че ГЕРБ за втори или трети път оферират решение , а огромният проблем пред „ Продължаваме промяната “ е, че те нямат различен вид за коалиция. Тя предложи да се направи оценка на обективните събитие.

„ Това съгласно мен ще принуди в някаква степен „ Продължаваме промяната “ да направи няколко стъпки към това, което е очевадно. Например, когато се приказва за взаимна управническа стратегия, не може да бъде призната без да има болшинство в Народното събрание “, акцентира още Румяна Коларова.

Вижте какво още споделиха специалистите във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР